Let’s Talk!

Τι είναι το SEO;

Με απλά λόγια το SEO (Search Engine Optimization) είναι η βελτιστοποίηση μιας σελίδας για τις μηχανές αναζήτησης (όπως το  Google, Bing κτλ ) για να παρει την πιο υψηλη θεση στην αναζητηση (π.χ. Google Search , Bing Search).

Το SEO κατά κύριο λόγο επικεντρώνεται στην ενίσχυση της κατάταξης μιας ιστοσελίδας στα οργανικά ( μη αμειβόμενα ) αποτελέσματα αναζήτησης. Δηλαδή θα μπορείτε να βγαίνετε στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις χωρίς να χρειαστεί να πληρώνετε για διαφημίσεις.

Με βάση την παρακάτω έρευνα, στην Ελλάδα η βασική μηχανή αναζήτησης είναι η Google, οπότε δεν χρειάζεται ούτε αξίζει να αφιερώσει κάποιος παραπάνω χρόνο για τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

ti-einai-to-seo-chart

Μάιος 2021 – Μάιος 2022
Link έρευνας από την StatCounter

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το SEO;

Το Search Engine Optimization περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές που θα βοηθήσουν ένα site να αυξήσει την επισκεψιμότητά του από τις μηχανές αναζήτησης.
Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τις διάφορες τακτικές SEO σε On-Page και Off-Page.

On-Page SEO

  • Η ποιότητα του κωδικά στην ιστοσελίδα.
  • Η ταχύτητα της ιστοσελίδας ( συμπίεση εικόνων, γρήγορος Web-Server , βελτιστοποίηση CSS, κ.α )
  • Και κατά κύριο λόγο η δομή του κειμένου και της ιστοσελίδας.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές για την σωστή δομή ενός κειμένου ώστε να έχει να έχει μια καλή ανταπόκριση στο SEO.

Μερικές από αυτές τις τεχνικές είναι:

  • Γράψτε τουλάχιστον 300 λέξεις ( ιδανικά 500-800 λέξεις )
  • Διαλέξτε ένα Primary Keyword ( κυρία λέξη-κλειδί ) για το κείμενο/άρθρο σας.
  • Φρονήστε το Primary Keyword να βρίσκετε στο URL / Link σας (https://example.com/primary-keyword ).
seo-tips

Off-Page SEO

  • Links από άλλες ιστοσελίδες ( τα λεγόμενα nofollow & dofollow backlinks )
  • Links από και προς Social Media ( κοινοποιήσεις , links για λογαριασμούς ) 
  • Και οποιαδήποτε άλλη στρατηγική η οποία βρίσκεται έξω από την ιστοσελίδα σου ( π.χ. Email Marketing / Newsletter , κ.α. )

Οι Off-Page παράγοντες είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο κομμάτι του SEO.
Χρειάζεται χρόνο και αρκετά πειράματα μέχρι να βρεθεί ποια στρατηγική εφαρμόζει καλύτερα στο δικό σας target group και στον ανταγωνισμό σας. 

Φυσικά ο ποιο σημαντικός παράγοντας στο Off-Page είναι τα backlinks.
Ο αριθμός και η ποιότητα που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας. Όσο περισσότερες και σχετικές ιστοσελίδες συνδέονται με την δικιά σου ( ιστοσελίδα ) τόσο καλύτερο Off-Page θα έχετε.

Επίσης, όσο μικρότερος είναι ο ανταγωνισμός τόσο και πιο εύκολη είναι η στρατηγική σας για το SEO. Βεβαία, το ίδιο ισχύει και αντίστροφα.

Τι ειναι το SEO - Ανακεφαλαίωση

Το SEO είναι η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης για να πάρει την πιο υψηλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Υπάρχουν δυο τεχνικές το On-Page και Off-Page.

Μην φοβηθείτε να επενδύσετε χρόνο για να βρείτε την κατάλληλη στρατηγική για τον ανταγωνισμό σας και το target group σας.

Μην φοβηθείτε να προσλάβετε ενα Digital Agency για να σας αναλάβει το SEO της ιστοσελίδας σας.

Facebook
LinkedIn

Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε το blog μας κι ελπίζουμε να βρήκατε κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα στο Digital Marketing της επιχείρησής σας.

Στην Imprint ειδικευόμαστε στη δημιουργία Εταιρικών ιστοσελίδων και eShops, στη ανάπτυξη ξεχωριστών οπτικών λύσεων για το Branding της επιχείρησης σας, ενώ παράλληλα υλοποιούμε Digital Marketing καμπάνιες με στόχο την αύξηση των πωλήσεων μέσω της συνεχούς βελτιστοποίησης της επένδυσης σας.

Σχετικά Άρθρα